Sekcija Henkel

Planinska sekcija Henkel ima korenine še v bivši tovarni Zlatorog Maribor. Sekcija je odlično delovala pod vodstvom Franca Kocbeka. Po njegovem odhodu pa je nekaj let živela bolj ali manj na papirju. Leta 1998 je tovarno prevzel Henkel iz Düsseldorfa. Planinsko sekcijo pa je na noge leta 2001 zopet postavil Milan Potrč, ki jo je vodil vse do konca leta 2012. Takrat je bil na občnem zboru za predsednika izvoljen Miran Golob.

V sekciji si prizadevamo vsako leto izpeljati 12 izletov. Na nekatere se peljemo z osebnimi vozili, na nekatere z javnim prevozom, večino pa si prizadevamo organizirati z avtobusom. V kolikor imamo v okviru tovarne premalo prijav za izlet, smo veseli vsakega, ki se nam pridruži.

Izlete, ki nas vodijo tudi v visokogorje, planiramo na podlagi predlogov naših članov in so večinoma primerni za vse pohodnike z dobro kondicijo, dobro voljo in željo po druženju. Seznam naših izletov in kontaktni podatki se nahajajo na spletni strani in v brošuri planinskega društva Maribor Matica, razpisi izletov pa so obešeni na oglasnih deskah v tovarni Henkel Maribor.

Predsednik planinske sekcije Henkel Maribor
Miran Golob