Planinska pot čez Kozjak: Maribor-Dravograd

Planinska pot čez Kozjak: Maribor-Dravograd bo 25. maja 2019 praznovala zlati jubilej, in sicer 50-letnico odkar je Planinsko društvo Matica Maribor s pobudnikoma Smiljano Škerjanc in Mirkom Šoštaričem odprlo približno 110 km dolgo pot od Maribora do Dravograda.

Tako smo se v društvu odločili, da ponovno obudimo markacijsko dejavnost z glavnim namenom v celoti prenoviti planinsko pot čez Kozjak: Maribor-Dravograd in posledično ohraniti tradicijo pohodništva na kozjaškem sredogorju, povezati planinska društva Štajerske in Koroške med seboj ter skupaj poiskati način kako privabiti čim več planincev, pohodnikov in ljubiteljev narave v ta del Slovenije.

Drage planince, pohodnike in ljubitelje narave bi radi opozorili, da je planinska pot čez Kozjak: Maribor-Dravograd v obnovi in vam hkrati zaželeli število lepih doživetij v objemu kozjaškega sredogorja.

Več o planinski poti čez Kozjak: Maribor-Dravograd lahko najdete na Wikipediji in v vodniku ter dnevniku Planinska pot čez Kozjak: Maribor-Dravograd (dosegljivo v času uradnih ur v pisarni Planinskega društva Matica Maribor).

GPS sled, katero si lahko shranite v poljubnem formatu.

Scroll to Top